Як робити вино в бочках
Самостійне приготування спиртних напоїв стає з кожним роком все популярнішим. Це не тільки можливість створити дійсно якісний і ароматний алкоголь, але і можливість проявити себе творчо. У цій статті ви дізнаєтеся, як зробити вино в бочці. Ми розповімо вам про основні моменти, на які потрібно звернути увагу при вирішенні цього завдання.
Як робити вино в дубових бочках
Відзначимо, що дубові бочки є найкращою тарою для приготування спиртного. Головне, дотримуватися відповідний температурний режим та інші правила догляду. Барила з дерева створюються за особливою технологією. Цей не просто виріб з деревини. Це ємність, в якій напої набувають особливого смаку. Його неможливо одержати ніяким іншим способом.
Приготування вина в дубовій бочці своїми руками
Приготування вина в бочці – це ціле мистецтво. У кожного винороба своя особлива технологія. Ми розповімо вам про те, як зробити вино в бочці найпростішим способом. Ви зможете застосувати на практиці самостійно. Зауважимо, що молодий алкоголь в малій тарі дозріває досить швидко. Витримка повинна здійснюватися протягом двох років.
Як робити вино в бочках якісним і ароматним? Питання досить простий. Вся справа в діжці. Справа в тому, що через клепку з дуба напій дихає. Він виділяє діоксид вуглецю і вбирає кисень. Крім того, на поверхні клепки здійснюються різні хімічні процеси. Напій витягує з винного барильця танін та інші речовини.
Якщо ви хочете дізнатися, як зробити вино в дубовій бочці, спочатку необхідно усвідомити цінність цієї тари для виробництва алкоголю. Відомо, що за один рік алкоголь, розлитий в тару з дуба, розміром 225, вбирає близько 50 мг / л таніну. Він має особливе значення для витримування міцного, червоного столового і десертного вина.
Будь-винороб розповість вам, як приготувати вино в бочці. Це досить проста операція. Відзначимо, що для витримування білих і мускатних вин найкраще використовувати старі барила, що раніше застосовувалися для цієї мети. Всі інші види алкоголю найкраще поміщати в нові ємності. Оскільки стара тара збіднена необхідними для вина елементами.
Весь асортимент бочок для вина можна подивитися на сторінці або дубові бочки для вина.
Молоде вино має схильність до виділення винних каменів. Вони здатні покрити поверхню діжок досить великим шаром. Тому фахівці рекомендують на першому році життя молодий напій необхідно обробляти холодом в великих ємностях, і тільки потім здійснювати його розлив у барила. Зручніше за все робити це в взимку. https://otzyvycasino.com/vulkancomments
Вино з дубової бочки в домашніх умовах
Якщо ви хочете зрозуміти, як зробити вино в дубовій бочці будинку, зверніть увагу на температурний режим, при якому відбувається дозрівання напою. Він може бути різним. Ознайомтеся з тим, яким має бути температурний режим для витримки різних видів вин:
міцні – від 16 до 20 ° С;
червоні столові – від 14 до 16 ° С;
білі столові: – від 15 до 17 ° С.
Зауважимо, що в будь-якому посібнику, де вказується, як приготувати вино в дубовій бочці, можна прочитати про те, що показник відносної вологості повітря повинен бути 85%. Це значення оптимально для вирішення даної задачі. При цьому повітря в приміщенні, де буде дозрівати напій, повинен бути чистим і свіжим. Оскільки напій легко вбирає сторонні запахи.
додаткові рекомендації
Щоб зробити вино в дубовій бочці потрібно врахувати безліч нюансів. Крім самої технології виробництва алкоголю необхідно знати і інші моменти. Особливу увагу потрібно приділити застосовуваним барила. Вони повинні бути якісними. Адже використовувана ємність на пряму впливає на властивості алкоголю.
Щоб зробити вино в дубовій бочці в домашніх умовах необхідно використовувати виключно надійні ємності. Якщо ви використовуєте стару тару, обов’язково піддавайте її чищення. В іншому випадку, що готується алкоголь може бути заражений пліснявими грибами, оцтовокислі бактеріями і т. Д. Це основні рекомендації. Тепер ви знаєте, як робити вино в дубовій бочці.