Для того, щоб отримати якісне домашнє вино, потрібно не так багато сил і терпіння, як це здається на перший погляд. Процесом створення цього напою є бродіння ягід або фруктів, тому головне – це якісна сировина. Все інше – справа техніки, про яку й піде мова далі.

Якість вина, багато в чому залежить від того виноматеріалу, який ви підготуєте. Дуже багато садівників, які можуть розводити виноград прямо на своїй ділянці, вже на етапі вирощування піклуються про те, щоб майбутні ягоди були красивими, смачними і соковитими. Досить трудомістка справа може обернутися приємним підсумком у вигляді декількох пляшок солодкого вина для себе і дорогих гостей.

Ідеальний час для збору ягід – кінець вересня чи початок жовтня, суха погода, без опадів. Час доби – перша частина дня, до полудня. Після збору необхідно уважно перебрати врожай, щоб залишити тільки цілі і стиглі ягоди, вміст цукру в яких максимальний, а кислот – зведено до мінімуму. Краще за все не мити ягоди, так як на їх шкірці зберігаються необхідні дикі дріжджі. Якщо ж ви не є фанатом садових культур, або природні умови не дозволяють вам займатися вирощуванням цієї південної ягоди, але ви дуже хочете готувати вино самостійно, потрібні інгредієнти можна придбати і в магазині. Тільки за якістю доведеться простежити з подвійною ретельністю.

Дробарка для винограду, оснащена гребневідділювачем

Від того, наскільки добре буде виконаний перший етап приготування вина, залежать якісні характеристики продукту, одержуваного на виході. Цей етап є процес подрібнення ягід до стану густої і ароматної маси. У сучасних магазинах ви можете знайти найрізноманітніші варіанти дробарок, які в загальному можна розділити на електричні та ручні. З першими процес буде проходити значно швидше, однак за допомогою ручного пристосування забезпечується делікатність в обробці плодів. Гребневідділювач, яким може бути оснащена дробарка, необхідний для відділення ягід від гілок. Але з огляду на те, що для деяких сортів вина гілочки виявляються навіть дуже до речі, тому що надають йому особливий терпкий смак, цей елемент зовсім не є обов’язковим. https://www.setwalls.ru/money/igry-s-vyvodom-realnyh-deneg-na-kartu/ Якщо ви використовуєте в якості сировини не ягідки винограду, а інші ягоди, або фрукти, такі як яблука чи груші, перед тим як починати процедуру дроблення, необхідно дрібно нарізати їх. Маленький секрет: вишню або смородину, зім’яту до консистенції свіжовичавленого соку, потрібно змішувати з водою в пропорції двісті мілілітрів на кілограм м’якоті. Якщо ж плоди після дроблення дають густу масу, що утворилася мезгу слід нагріти.

Прес для винограду та фруктів

Для виконання другого етапу згідно з рецептом необхідно спресувати сировину. Для цього існують автоматичні і ручні преси. З їх допомогою можна легко відокремити сік від мезги без змішування обох складових. Ручний прес являє собою конструкцію, що складається з кошика з проробленим в ній отворами, і головки з ручками, керованими механічним способом. В кошику електричного варіанту є мембрана, яка при включенні апарату збільшується за рахунок наповнення повітрям (якщо прес пневматичний) або водою (варіант з гідравлічним способом наповнення). І у того, і в іншого виду преса є піддон, оснащений носиком для зливу рідини. Так званий сік-самоплив, що виділяється з маси з перших секунд закладки, вважається найціннішим, тому спочатку потрібно зібрати його, а потім вже починати пресувати.

Посуд для бродіння

Безпосередньо бродіння – це процес утворення спирту і виведення вуглекислого газу. Цей етап – найголовніший у всій процедурі приготування вина. Він починається ще до того, як сік поміщений в спеціальну ємність, так як ті самі дикі дріжджі, про які ми згадували в зв’язку зі збором врожаю, починають взаємодіяти з цукром з соку ще на етапі дроблення. Ємність, в якій виноградний сік буде день у день перетворюватися в спиртне, повинна мати вузьке горлечко і затемнені стінки. Матеріал, з якого може бути зроблена ємність, це скло, або нержавіюча сталь «харчових» марок. Категорично заборонено використовувати посуд з нехарчової металу, так як метал вступає у взаємодію з кислотами, провокуючи непотрібну хімічну реакцію.

Гідрозатвор

Цей елемент, який встановлюється в кришку, важливий для вільного виходу вуглекислого газу і перешкоди проходженню кисню в пляшку. Як гідрозатвори ви можете використовувати спеціальний пластиковий прилад, який легко знайти в каталозі нашого інтернет-магазину. 

Крім гідрозатвору вам знадобиться виномер, фільтр для вина, дубові бочки для дозрівання вина, та аксесуари для коркування пляшок.

Все необхідне обладнання для домашнього виноробства представлено та є в наявності в нашому каталозі Домашнє виноробство та консервування. Ми доставляємо товар по всій Україні та маємо найкращі ціни в цьому сегменті ринку.