Хто хоч раз віджимав сік з великої кількості яблук за допомогою звичайної соковижималки, знає, яка це праця – яблука потрібно зібрати, помити, порізати, почистити від серцевини, закинути в соковижималку і після кожного півлітра соку промивати сито від дрібних часток макухи. Ті, хто віджимає сік за допомогою преса для яблук і фруктів, знають цей процес з іншого боку – достатньо просто помити і відсортувати яблука. Далі їх подрібнюють за допомогою дробарки для яблук, поміщають подрібнені яблука в прес і віджимають сік.  

Тепер давайте розглянемо процес приготування яблучного/грушевого соку поетапно:

Етап 1: Збирання, сортування, миття яблук

Зібрані в саду яблука спочатку сортують, миють і дають стекти воді. Не можна використовувати підгнилі або зіпсовані яблука, оскільки навіть теплова обробка не захистить готовий сік від процесу бродіння, якщо для виготовлення соку використали зіпсовані плоди. Для отримання ароматного соку, рекомендується брати плоди з яблунь різних сортів.

Этап 2: Измельчаем яблоки/груши с помощью дробилки для фруктов

Подрібнюємо яблука за допомогою дробарки, отримуючи в результаті соковиту подрібнену масу, з якої вже починає виділятися сік. Звичайна нарізка за допомогою ножа не підходить, оскільки для отримання більшої кількості соку, структуру яблука необхідно зруйнувати.

Що вищий ступінь подрібнення, то більше соку ви отримаєте на виході.

Етап 3: Віджимаємо сік із подрібнених фруктів за допомогою преса для винограду і яблук

Для отримання прозорого соку необхідно використовувати спеціальний фільтр для преса, який розміщується всередині кошика. Після розміщення фільтра, засипаються подрібнені фрукти і далі віджимається сік. Вихід соку приблизно становить 50-70% від вихідної фруктової маси. Відповідно ви можете розрахувати скільки вийде соку з вихідної кількості яблук.

Етап 4: Пастеризація готового соку

Готовий сік пастеризують і закатують у спеціально підготовлену скляну тару.